Противодействието на опитите за измами със средства на държавното обществено осигуряване остава във фокус и в последния брой на Информационния бюлетин на Националния осигурителен институт (НОИ) за т.г., който  вече е достъпен на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg) в рубриката Публикации/Издания на НОИ.

Акцент е битката на експертите от столичното териториално поделение на института с най-мащабната измамна схема в страната. Как от руините на затворени предприятия изпълзяват фалшиви документи, как се назначават 150 души на една и съща длъжност, как подписваш трудов договор с покойник – това са малка част от безочливите опити за измами, които срещат и преодоляват експертите от най-голямото териториално поделение на НОИ.

В друга публикация са представени данни за потребителската удовлетвореност от качеството на административните услуги на НОИ, специален материал пък е посветен на секторната стратегия за развитие на електронното управление. Експертен преглед на   анализаторското звено на института изследва и представя в динамика за периода 2017 – 2021 г. основните показатели при т.нар. „вдовишки добавки“, като данните показват, че това са най-многобройните добавки, изплащани по Кодекса за социално осигуряване.

Над 42 хиляди осигурени лица са се възползвали от програмата на НОИ за профилактика и рехабилитация през 2022 г., като 60 процента от тях жени – това е част от информацията в публикация, която обобщава резултатите от изпълнението на тази особено популярна социална програма на института в края на годината.

Skip to content
This site is registered on wpml.org as a development site.