Информационно-консултативен ден за български граждани организира Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Мадрид, Испания. Събитието ще се проведе на 29 октомври 2023 г. (неделя) от 10:00 ч. до 13:00 ч. в сградата на дипломатическата ни мисия в испанската столица (адрес: Travesía Santa María Magdalena, 15)

По време на срещата сънародниците ни ще могат да получат актуална информация по теми, свързани с видовете пенсии, обезщетения, отпуски по болест и здравно осигуряване в България и в Испания. Ще бъдат предоставени консултации, касаещи европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

В събитието ще участват представители на Националния осигурителен институт (НОИ). От страна на институцията в Мадрид ще бъдат Амрита Драганова, началник на отдел „Отпускане на пенсии по договори“, и Катя Кирилова, държавен експерт по осигуряването в отдел „Парични обезщетения“. Участие ще вземат още адвокат София Николаева – практикуващ юрист в Испания, и ръководителят на Службата по трудови и социални въпроси в Мадрид Невена Зидарова. Всички те ще отговарят на място на въпросите, които присъстващите на срещата българи ще имат възможност да задават.

Информационни дни по осигурителни въпроси в момента се провеждат и в Кипър. В консултационния екип там също са включени експерти от НОИ: Илиян Георгиев – директор на териториалното поделение на НОИ в Благоевград; Юлия Борисова – главен експерт по осигуряването в отдел „Парично обезщетение“; Галина Андреева – главен експерт по осигуряването в отдел „Отпускане на пенсии по договори“. Те предоставят индивидуални консултации по теми, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност. Първият информационен вече се проведе в град Пафос, а вторият е днес, 25 октомври 2023 г. в сградата на Посолството на България в Никозия. Третият информационен ден ще се проведе на 28 октомври 2023 г. от 18:00 ч. в българското училище „Св. Климент Охридски“ в град Лимасол.

Skip to content
This site is registered on wpml.org as a development site.