Националният осигурителен институт (НОИ) открива процедура за избор на изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация за 2024 г. на основание решение на Надзорния съвет на института от 15 януари т.г. и във връзка с чл. 21 от Наредба № 1 от 13 февруари 2007 г. за ползване и изплащане на паричните помощи за профилактика и рехабилитация.

Крайният срок за подаване на предложенията за участие в процедурата е 16 февруари (петък) 2024 г.

Задължителните изисквания към изпълнителите на дейността по профилактика и рехабилитация през 2024 г., условията за финансиране на дейността и подробните указания за подготовката на предложението за нейното изпълнение са публикувани на интернет сайта на НОИ в рубриката „Парични помощи за профилактика и рехабилитация/ Процедура за избор на изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация за 2024 г.“. Алтернативна опция за същия достъп е през менюто „Важно/Профилактика и рехабилитация“ на заглавната страница.

За изпълнение на тази дейност през м.г. НОИ сключи договори с 23 юридически лица за общо 52 изпълнители. Програмата за профилактика и рехабилитация започна на 28 март и продължи до 31 декември 2023 г., като от нея се възползваха общо 43 244 лица.

Skip to content
This site is registered on wpml.org as a development site.