Два експертни анализа от втория брой на информационния бюлетин на Националния осигурителен институт (НОИ) за 2019 г. ще привлекат вниманието на специализирана аудитория от финансисти, но и на по-широк кръг читатели.

Първият е посветен на динамиката на разходите за паричните обезщетения за безработица в периода от 2014 до 2018 г., вторият анализира изпълнението на бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за първите три месеца на т.г.

В друга публикация на фокус са действията и взаимодействията с други институции на териториалното поделение на НОИ в Смолян за предотвратяване на неоснователни изплащания на средства, ощетяващи бюджета на ДОО. Глобален поглед в бъдещето ще даде посока за размисъл в материал, търсещ отговор на въпроса възможно ли е постигане на универсална социална защита в рамките на следващото десетилетие.

Макар и обновен, футболният тим на НОИ отново се домогна до престижно класиране в 20-ото издание на турнира между европейски осигурителни институции. Разказ за случилото се в Словения – отново в този брой, достъпен на интернет страницата на институцията, меню „За потребителя”/“Информационни материали”.

Skip to content
This site is registered on wpml.org as a development site.