На 23 и 24 юни 2018 г. в Посолството на Република България в Мадрид (Испания) ще се проведат безплатни консултационни дни за български граждани по въпросите за социалното осигуряване.

В тях ще участват г-жа Весела Караиванова – подуправител на НОИ, експерти от Националния осигурителен институт (НОИ) и от Националната агенция за приходите (НАП).

Желаещите ще могат да отправят своите запитвания по отношение на всички видове пенсии (за старост, за инвалидност, наследствени и т.н.), както и да научат повече за пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност. Специалисти ще предоставят консултации за обезщетенията за безработица, за общо заболяване и майчинство и за отглеждане на малко дете според изискванията както на националното, така и на европейското законодателство. Заинтересованите лица ще могат да получат разяснения относно внасянето на здравноосигурителни вноски у нас и възможностите за възстановяване на здравноосигурителни права след завръщане в България.

Приемното време за консултациите и в двата дни е от 10.30 до 13.30 часа и от 15.00 до 17.30 часа. Постъпилите предварително десетки запитвания свидетелстват за значителния интерес към консултационните дни.

Skip to content
This site is registered on wpml.org as a development site.