Вторият брой на информационния бюлетин на НОИ за т.г. вече е достъпен на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg) в рубриката „За потребителя” – “Информационни материали”.

Какви са сходствата и различията в социалносигурителните системи на България и Литва – това стана ясно при работно посещение на управителя на НОИ Ивайло Иванов в прибалтийската република, на което е посветен въвеждащият материал.

Равенството между половете като основно човешко право и същевременно водещ принцип в управлението на пенсионните системи и формирането на пенсионните политики е тема на експертен анализ, който би заинтригувал не само експерти. За многобройните посетители на териториалните поделения на НОИ непременно ще бъде интересна публикацията за оптимизиране на обслужването чрез разширяващото се внедряване на електронна система за управление на опашките в част от офисите на института.

Докато в разгара си е тазгодишната програма за профилактика и рехабилитация, финансирана от НОИ, друг анализ дава представа какви бяха параметрите и мащаба на изпълнение на същата програма през 2017 г. Традиционното представяне на териториалните поделения на НОИ в страната продължава с преглед на дейността за първото тримесечие на 2018 г. на структурата на института в Хасково.

Изкуствен интелект, когнитивни изчисления, блокчейн технология, Big Data анализ: това не са просто модерни думи, а вече широко използвани технологии, на които е посветен материал за развитието на институциите за социална сигурност в дигиталната ера. Няколко от тези европейски институции пък си дадоха традиционна среща на футболен турнир в Бавария. Какво стори там тимът на българския НОИ можете да прочетете в брой 2 на информационния бюлетин на института.

Skip to content
This site is registered on wpml.org as a development site.