Усилията на Националния осигурителен институт (НОИ) за осигуряване на качествено обслужване на клиентите получиха още едно авторитетно признание.

На 29 януари 2020 г. институцията бе отличена в категория „Достъпност в обслужването на гражданите“ на престижните „Годишни награди за държавните институции – добрите примери“. Инициативата се организира от фондация „Граждани срещу бюрокрацията“ под патронажа на Европейския парламент.

От името на Националния осигурителен институт отличието получи управителят на НОИ Ивайло Иванов. Той определи присъдената награда като висока оценка за стремежа на институцията за все по-добра организация и достъпност на обслужването и предприетите от ръководството стъпки по въвеждането на новите технологии.

На събитието бяха отличени редица държавни институции, които през последната година са работили ефективно за подобряване на взаимодействието между публичните структури и гражданското общество.

Годишните награди за добрите примери в държавното управление се провежда за четвърта поредна година. Решенията за наградените институции се взимат въз основа на детайлен мониторинг на дейността на държавните институции, както и на база препоръки от гражданите.

Skip to content
This site is registered on wpml.org as a development site.