Датата 1 октомври е обявена за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г. На този ден всички ние отдаваме почитта си към хората от третата възраст и техния принос към обществото.

А в едно цивилизовано общество естествената ценност е уважението и грижите към тези хора, сред които са нашите родители, баби и дядовци. Вие сте ни нужни със своя опит и мъдрост, с понякога пренебрегваната от следващите поколения етичност и всеотдайност.

По традиция и тазгодишният 1 октомври ще отбележим като Ден на отворените врати в приемните на Националния осигурителен институт в цялата страна. Искам да уверя българските пенсионери, че всъщност всички работни дни и часове на служителите в института са дни и часове на отворените врати! Красиво е да обещаем и отворени сърца, но наред с това мога да обещая, че няма да пожалим усилия за още повече професионализъм, компетентност и работна етика, за безусловно спазване на закона, когато става дума за обслужването на милионите възрастни българи от работещите в НОИ. Това е нашата мисия и нашият начин да отдадем заслуженото на сънародниците ни, съграждали България с енергия и воля, всеки според уменията и силите си.
За всичко това ви благодарим и от името на ръководството и екипа на НОИ ви пожелавам здраве, спокойни старини и щастливи мигове с близките на сърцето ви хора!

Ивайло Иванов
Управител на НОИ

Skip to content
This site is registered on wpml.org as a development site.