В края на ноември 2018 г. Националният осигурителен институт (НОИ) ще бъде домакин на престижно международно събитие – технически семинар под егидата на Международната асоциация по социално осигуряване, посветен на особено актуалната тема за обмена на данни между осигурителните институции.

Повече за проявата може да се прочете в третия брой на информационния бюлетин на НОИ за годината, който вече е достъпен на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg) в рубриката „За потребителя”/“Информационни материали”. Международен акцент е налице и в публикацията за вече 10-годишната традиция на българо-германските консултационни дни, които тази есен се проведоха при голям интерес във Велико Търново и Русе.

Тенденциите при новоотпуснатите пенсии и при разходите за временна нетрудоспособност са предмет на експертни и статистически аргументирани анализи от специалисти на института. В друг материал база за професионален разрез на трудовия травматизъм са окончателните данни за 2016 г. Традиционното представяне на териториалните поделения на НОИ в страната продължава с преглед на дейността за първото шестмесечие на 2018 г. на структурата на института в Силистра.
И в това издание на бюлетина на НОИ продължава разработването на темата за постигане на равенството между половете в социалното осигуряване – този път въз основа на предприети мерки за преодоляване на неравенствата, изведени на семинар в Рейкявик, Исландия.

Радващият се на голям интерес информационен бюлетин на НОИ излиза четири пъти в годината, последното издание за 2018 г. ще се реализира през декември т.г.

Skip to content
This site is registered on wpml.org as a development site.